NordNet ISK

I denna guide:

nordnet ISK

Omdöme

Nordnet erbjuder ett av de absolut bästa investeringssparkontona på marknaden.  På många sätt är det det bästa ISK Kontot.  Detta då de låter dig handla med ett mycket stort utbud av aktier och fonder till mycket låga courtage.  Jag rekommenderar varmt Nordnet till alla som vill öppna ett ISK konto.  Det är ett av de bästa valen du kan göra.

Ett ISK konto från Nordnet är mycket enkelt att öppna och använda. Du kan komma igång på några minuter med bankID.

Det är helt gratis att öppna ett konto och du kan handla helt gratis utan att behöva betala något courtage om du har mindre än 80 000 kr på ditt konto.  Det är lätt och gratis att pröva Nordnet.  Om du inte gillar deras investeringssparkonto så kan du flytta dina värdepapper till ett ISK hos en annan bank helt gratis.

Öppna ISK konto

Om ISK NordNet

Bankgaranti

Nordnet är en bank och pengar insatta på ditt konto hos Nordnet omfattas av den statliga bankgarantin. Garantin skyddar upp till 1 050 000 kr (100 000 Euro).

Investerarskydd

Nordnet ISK  omfattas av investerarskyddet med upp till 250 000 kr. Detta innebär att upp till 250 000 kr är skyddadde om du förlorar pengar pga att en fondförvaltare eller annan finansiell institution går i konkurrs.

Investerarskyddet skyddar dig inte mot förlustar pga dåliga investeringar. Det skyddar t.ex. inte om du köper en aktie eller fond som går ner i värde.

Flera isk konton NordNet

Ja. Du kan ha fler än ett ISK konto hos NordNet. Du får ha så många investeringssparkonton som du vill ha.  Detta kan vara mycket praktiskt eftersom man kan navända olika konton för olika sparanden.  Du kan ha ett konto för att spara till en ny bil, ett för att spara till barnen och ett för att spara till pensionen.  NordNet gör det mycket enkelt att öppna nya ISK konton.

Courtage NordNet ISK

Nordnet låter nya kunder handla helt gratis utan att betala något courtage om de har mindre än 80 000 kr på sitt konto.  Denna rabatt gäller så länge som du gär mindre ön 500 affärer och har varit medlem i mindre än 6 månader.  Om du handlar mer, har satt in mer pengar eller har varit medlem i mer än 6 månader måste du betala courtage.  Nordnet Courtage är bland de lägsta i industrin.

Nordnet erbjuder 4 courtageklasser. Vilken klass som är bäst beror på hur  mycket du handlar för.

Mini

Billigast upp till 15 600 kr per order

Courtage inom norden: 0.25% (minst 1 kr)
Courtage utanför Norder; 0.25% (minst 9 kr)

 

Liten

Billigast mellan 15 600 – 46 000 kr per order.

Courtage inom norden: 0.15% (minst 39 kr)
Courtage utanför Norder; 0.15% (minst 49 kr)

 

Mellan

Billigast mellan 46 000 – 143 478 kr per order.

Courtage inom norden: 0,069 % (minst 69 kr)
Courtage utanför Norder; 0,089 % (minst 69 kr)

 

Fast

Billigaste om du handlar för mer än 143 478 kr per order.

Courtage inom norden: 99 kr
Courtage utanför Norder; 0.079 % (minst 99 kr)

Ränta NordNet ISK

Du får tyvärr ingen ränta på pelikvida medel som du har på ditt ISK konto hos Nordnet.  Det finns för närvarande ingen bank som ger ränta på pengar som står på ett ISK konto.  Detta beror på det mycket låga räntelåget.

Ta ut pengar från isk i NordNet

Du får ta ut pengar från ditt ISK Konto när som helst.  Det finns inga gränser för hur ofta du får ta ut pengar och det finns inga gränser för hur mycket pengar du får ta ut.

Det finns heller ing begränsningar för när du får sälja av tillgångar. Du kan när som helst sälja av värdepapper och ta ut pengarna.

Du får ta ut och sätta in pengar så ofta som du vill.

Värdepapper

NordNet erbjuder ett mycket bra utbud av värdepapper som du kan handla med.  Det utbud av värdepapper som du får tillgång till hos Nordnet är troligen det största som du kan få tillgång till i något ISK konto.  Detta beror bland annat på att de erbjuder ett mycket stort utbud av aktier och fonder.

Aktier

Nordnet låter dig handla med ett mycket stort antal aktier. Du kan handla på alla kända svenska börsen och marknadsplatser. Du kan även handla på Nasdaq,  NYSE och en rad andra internationella börsen.  Nordnet låter dig handla med aktier från hela världen.

Fonder

Nordnet erbjuder ett av Sveriges största utbud av fonder. De låter dig handla med hela 1500 olika fonder.  Av dessa är bara 11 fonder förvaltade av Nordnet.  Resten är förvaltade av andra banker och fondförvaltare.  Nordnet är ofta det bästa valet om du vill handla med index fonder och andra passivt förvaltade fonder.

Bitcoin

Nordnet låter dig inte handla med Bitcoin men de erbjuder dig möjligheten att handla med värdepapper som är baserade på Bitcoin. Du kan med andra ord tjäna pengar på bitcoin även om du inte kan äga bitcoin direkt utan bara värdepapper baserade på bitcoin.

Andra värdepapper

Nordnet erbjuder ett utbud av andra strukturerade värdepapper som du kan handla med. Exempel på andra värdepapper som du kan handla med inkluderar optioner och ETF:er.

Flytta isk till NordNet

Det är gratis att flytta värdepapper till ditt investeringssparkonto hos Nordnet.  Nordnet tar inte ut någon avgift när du flyttar in värdepapper.  Vissa banker tar dock ut en avgift när du flyttar ut värdepapper så det är möjligt att du måste betala en avgift hos banken som du flyttar ditt sparande från.  Observera att vissa banker inte tillåter dig att flytta värdepapper från ditt ISK.  Detta inkluderar t.ex. handelsbanken och Nordea. Jag rekommenderar att du undviker banker som inte låter dig flytta ut värdepapper från ditt isk.

Du kan läsa mer om att flytta ISK sparande på denna sida.

Flytta från NordNet

Det är grattis att flytta hela sin ISK från Nordnet.  Vill du däremot flytta enskillda värdepapper ut din ISK så tar Nordnet ut en avgift om 49kr per värdepapper för detta.  Du behöver aldrig betala mer än 490 kr oavsett hur många värdepapper du vill flytta från ditt isk.

NordNet isk Skatt

Ett ISK konto hos NordNet beskattas som alla andra ISK konton.  Du kan läsa mer om detta på vår sida om ISK beskattning.

Öppna ISK konto