SEB ISK

I denna guide:

seb logoOmdöme

SEB erbjuder ett ISK konto som erbjuder allt som ett ISK konto behöver erbjuda men inte mycket annat.  Banken erbjuder en solid tjänst men är inte like bra som de ISK  konton du hittar hos företagt som har specialiserat sig på sparande.  Nordnet och Avanza erbjuder en tjänst som är lättare att använda.  som är billigare och som ger dig tillgång till fler finansiella instrument att handla med. Det är absolut inget fel på SEBs ISK konto.  Det finns bara andra konton som är bättre. Åtminstone om man är nöjd med att kunna handla online.  Om man vill kunna besöka ett fysiskt kontor och prata med en rådgivare så är SEB ett mycket bra alternativ.  De online mäklare som jag normalt rekommenderar erbjuder inte denna möjlighet.

SEB kan vara ett bra alternativ om man redan är kund hos SEB och vill ha bekvämligheten av att ha allt på samma ställe.  Jag rekommenderar dock att man väljer en ISK med så låga courtage som möjligt.  Lägre courtage och avgifter låter dina åengar växa snabbare och kan ha stor påverkar på hur mycket pengar du har på ditt konto efter 10. 20 eller 30 år.

Om diu vill kunna besöka ett lågt kontor när du har frågor så är SEB  troligen det bästa valet bland storbankerna.  Detta  då SEB tar ut relativt lågt courtage och har låga minimum avgifter.

Om ISK SEB

SEB erbjuder ett investeringssparkonto som är lätt att använda, Internetbanken är välldesignad och lätt att använda.  Det kostar inget att öppna ett ISK konto hos SEB.  SEB låter dig handla med aktier, fonder och en rad andra strukturerade värdepapper.

seb isk konto

Bankgaranti?

Pengar som du har insatta hos SEB skyddas av bankgarantin. Detta inkluderar pengar som du har insatta på ditt ISK konto.

Investerarskydd

Ja, Investringar gjorda genom SEB ISK omfattas av investerarskyddet som skyddar dig om en fonförvaltare eller annan finansiella institution hamnar på obestånd.  Detta skydd skyddar dig inte mot förluster till följd av att aktier eller fonder har gått ner i värde.

Flera isk konton SEB

Ja. Du kan ha flera ISK konton hos SEB. Detta kan vara mycket bra om du vill ha olika konton för att spara mot olika mål.

Courtage SEB ISK

Ränta SEB ISK

Du får ingen ränta på pengar som du har stående på ditt isk konto.  Det låga ränteläget innebär att ingen bank för närvarande  på pengar som står på ISK konton.

Ta ut pengar från isk i SEB

Du får ta ut pengar från ditt konto när som helst.

Du får även sälja av tillgångar och ta ut pengar när som helst.

Det finns inga gränser fär hur ofta du får ta ut, sätta in pengar på ditt investeringskonto hos Avanza. Det finns inte heller någon begränsning för hur ofta du får köpa eller sälja olika tillgånger.   Du får handla så mycket du vill. Du kan köpa och sälja samma aktie flera gånger på samma dag om du så vill.

Värdepapper

SEB låter dig handla med ett bra utbud av olika värdepapper. Du kan läsa mer om de värdepapper du kan handla med nedan.

Aktier

SEB låter dig handla med ett stort utbud av svneksaoch utländska aktier.  Du kan t.ex. handla med aktier på stockholmsbörsen, aktietorget, NYSE, Nasdaq och en rad andra börslistor.

Fonder

SEB låter dig handle med ett stort utbud av olika fonder.

Bitcoin

Du kan inte köpa eller sälja Bitcoin i ditt ISK hos SEB.

Andra värdepapper

SEB låter dig handla med ett utbud av anmdra strukturerade värdepapper.

Flytta isk till SEB

Det är gratis att flytta ditt ISK sparande till SEB.  SEB tar inte iut någon avgift.  Det kan dock hända att banken som du flyttar dina värdepapper från tar ut en avgift för att hjälpa till att flytta ut värdepappren.

Flytta från SEB

Vi saknar tyvärr information om att flytta värdepapper från ditt SEB ISK.  Vi inväntar svar från banken och kommer uppdatera denna sida så snart som möjligt.

SEB isk Skatt

Ett ISK konto hos SEB beskattas som alla andra ISK konton.  Du kan läsa mer om detta på vår sida om ISK beskattning.