Swedbank ISK

I denna guide:

Omdöme

swedbank isk logoSwedbank erbjuder ett ISK konto som fyller sitt syfte men som inte erbjuder något utäver det vanliga.  Enda anledningen att välja att använda ett ISK konto från Swedbank är enligt oss att man redan är kund hos dem.  Det finns flera bättre ISK konton å¨marknaden som är bättre än Swedbank och som vi rekommenderar före Swedbank om du vill öppna ett ISK Konto.  Investeringssparkontot från Swedbank är inte dåligt men det finns andra som är bättre.

Vi rekommenderar att du tar en titt på NordNet eller Avanza istället. Båda dessa konton erbjuder lägre courtage och ett större utbud av fonder och andra värdepapper att investera i. Ett annat skäl att välja Nordnet eller Avanza över Swedbank är att deras webbsidor är mer användarvänliga och gör det enklare att handla.

Om ISK Swedbank

Swedbank erbjuder ett ISK konto som låter dig spara i en rad olika finansiella tillgångar såsom aktier och fonder.

swedbank investeringssparkonto

Bankgaranti

Ja.  Pengar som du har insatta på ditt konto hos Swedbanken är skyddadde av bankgarantin.  Garantin skyddar insättningar upp till 950 000 kr (100 000 Euro).

Investerarskydd

Ja. Investeringar gjorde genom Investeringssparkonton hos Swedbank skyddas av investeringskyddet.

Flera isk konton Swedbank

Ja. Du kan ha flera olika ISK konton hos Swedbank om du så önskar.

Courtage Swedbank ISK

Hur mycket du betalar i Courtage när nu handlar med aktier hos Swedbank beror på om du handlar online, via telefon, eller via ditt bankkontor.  Om du handlar online kommer courtaget ligga mellan 0-99 kr.  Om du handlar via telefon eller ett bankkontor så är courtaget 0,50 %, dock lägst 150 kr.

Ränta Swedbank ISK

Du får inte någon ränta på pengar som du har stående i ditt ISK konto hos Swedbank. Det finns för närvarande inget ISK konto som betalar ränta.

Ta ut pengar från isk i Swedbank

Du får när som helst ta ut dina pengar. Du kan läsa mer om att ta ut pengar från ditt ISK konto här.

Värdepapper

Du kan använda ditt ISK konto hos Swedbank för att handla med en rad olika värdepapper såsom aktier och fonder.

Aktier

Du kan handla med ett stort utbud svenska och utländska aktier.

Fonder

Swedbank låter dig handla med lite mer än 500 fonder.  Detta är mindre än vad nätmäklare såsom Avanza, Nordnet och SAVR erbjuder.

Bitcoin

Du kan inte handla med Bitcoin i ditt ISK konto hos Swedbank.

Andra värdepapper

Swedbank låter dig handla med ett mindre utbud andra värdepapper såsom optioner och depåbevis.

Flytta isk till Swedbank

Att flytta ditt sparande till Swedbank är gratis men det kan hända att den banken dy flyttar från tar ut en avgift i samband med flytten.

Flytta från Swedbank

Swedbank låter dig flytta innehavet i ditt ISK konto till en annan bank.  Det är gratis att flytta svenska aktier.  Vid flyt av utländska aktier tas en avgift om 500 kr ut.

Vissa värdepapper går inte att flyttas ut du måste sälja dem och flytta pengarna om du vill flytta sparandet som du har i värdepapper som inte kan flyttas.

Swedbank isk Skatt

Ett ISK konto hos Swedbank beskattas som alla andra ISK konton.  Du kan läsa mer om detta på vår sida om ISK beskattning.